Imaste vprašanje?

8 DNEVNA IZPOSOJA - Digitalni laserski merilnik prašnih delcev PM2.5 in PM10

Cena:30.00EUR
Takoj iz zalog!
Dodaj v košarico

Omogočamo izposojo digitalnega laserskega merilnika prašnih trdih delcev PM2.5 in PM10.
Uporabite ga lahko v tovarnah, proizvodnih obratih, v avtomobilih, delavnicah, stanovanjskih objektih, na prostem ... kjer
vam bo merilnik izmeril točno koncentracijo prašnih trdih PM delcev v zraku, ki ga dihate.

 

Trdni delec (PM) je izraz za prah, ki je prisoten v zraku v določenem obdobju. Kot aerosol je v obliki vodne kapljice, v kateri je ujet trden ali tekoč delec. V veliki večini delcev je glavna komponenta ogljik, na tega pa se lahko vežejo primesi kot so kovine, organska topila ali ozon. Najpogosteje se izvajajo v zadnjih letih meritve delcev premera 10 (PM10) in 2,5 (PM2,5) µm, ki so zdravju najbolj škodljive.

Sestava delcev je odvisna od izvora delcev. Velja, da se manjši in svetlejši delci zadržujejo v zraku dalj časa. Večji delci se zadržujejo v atmosferi nekaj ur, medtem ko lahko manjši delci ostanejo v atmosferi več tednov in se navadno »sperejo« iz atmosfere šele s padavinami. Delci so naravnega (dim gozdnih požarov, vulkanski pepel) ali antropogenega izvora (energetski objekti, promet, industrija, individualna kurišča). Delci vplivajo na zdravje ljudi, kakor tudi na klimo, vidnost in podobno.

V zimskih mesecih pomembno prispevajo k emisiji trdnih delcev individualna kurišča na les in fosilna goriva. V preteklih letih so največji delež k izpustom skupnega prahu prispevala individualna kurišča. Promet predstavlja velik vir onesnaženja z najmanjšimi delci, predvsem na območjih z veliko gostoto prometa.

 

Stopnje onesnaženosti zraka PM2,5

LVL1 kvaliteta zraka je dobra     0-35μg/m³
LVL2 Kvaliteta zraka je zmerna     36-75μg/m³
LVL3 Kvaliteta zraka je zdravju škodljiva-     76-115μg/m³
LVL4 Kvaliteta zraka je zdravju škodljiva     116-150μg/m³
LVL5 Kvaliteta zraka je zdravju škodljiva+     151-250μg/m³
LVL6 Kvaliteta zraka je NEVARNA     > 250μg/m³

 

UČINKI NA ZDRAVJE

Delci povečajo umrljivost za boleznimi dihal, srca in ožilja. Predvsem so ogroženi starejši in bolniki z obstoječimi boleznimi dihal. Če delci vsebujejo težke kovine, je njihova strupenost še večja. Dokazali so, da je prisotnost cinka v delcih poveča moč vnetja, stopnjo odmiranja tkiv in preobčutljivosti pljuč.

 

 

 

 

OPOZORILO:

Izposoja poteka tako:

1. Po elektronski pošti vam pošljemo pogodbo za izposojo, ki si jo sami natisnete, podpišete in nam jo pošljete po pošti nazaj.

2. Ko prejmemo podpisano pogodbo vam pošljemo ponudbo za napravo. Vrednost naprave nakažete na naš TRR - to je 279EUR.

3. Po prejemu vašega vplačila vam pošljemo napravo v izposojo po dostavni službi DPD.

4. Napravo uporabljate za dogovorjen čas izposoje. Po vrnitvi naprave odštejemo od kupnine izposojo ter znesek prevoza (3,6EUR) in vam preostanek nakažemo na vaš TRR.

5. Denar nakažemo v 2 delovnih dneh od prejema naprave na vaš TRR.

 

 

 

 

Skozi merilnik se pošlje točno določena količina zraka (testna proba) k laserskemu žarku. Tam se žarek na delcih lomi ali absorbira. S pomočjo posebnih foto diod se ta lom oz. absorbcija izmeri in primerja z refernčnimi vrednostmi.

 

Merilnik prikaže vrednosti v μg/m³ , za delce PM 2.5 (<2,5μm) in PM 10 (<10μm).

 

Funkcije

- merilni princip: na osnovi razpršenega laserja

- nastavitev dolžine meritve od 10~60sek

 

Tehnični podatki

  • Merilni območje: 0-999,9 μg/m³
  • Ločljivost: 0,1μg/m³
  • Minimalna velikost delca: 0,3μm
  • Vgrajena polnilna baterija: 7,4V Li-ION, 1400mAh
  • Temperaturno območje uporabe: 5-45°C
  • Temperatura skladiščenja: -20-70°C
  • Mere: 196x95x46mm
  • Teža: ca. 420g

 

 

OPOZORILO!

PROSIMO UPOŠTEVAJTE, DA ZARADI PRAVNIH RAZLOGOV PONUJAMO NAJEM IZDELKA SAMO ZA TEHNIČNE NAMENE ZA PRIKAZ OKVIRNIH VREDNOSTI. NE PREVZEMAMO NOBENE ODGOVORNOSTI ZA KAKRŠNO KOLI DRUGO UPORABO ALI ANALIZO VREDNOSTI NA ZDRAVJE ALI DRUGO ANALIZO! UPORABA IZDELKA JE NA LASTNO ODGOVORNOST!