english slovensko
NE PREZRI!

Za naročila nad  € 99,-  nudimo brezplačno dostavo neglede na težo in lokacijo po Sloveniji. Razen, če ni posebej določeno!

  • Na strop nameščeni paneli
    Na strop nameščeni paneli
  • Termična slika obratovanja
    Termična slika obratovanja
  • Termična slika klasičnega grelc
    Termična slika klasičnega grelc

Kaj so infrardeči grelni paneli in kako delujejo?

 

Energija postaja vse dražja. Vzrokov dovolj, da premislite o ogrevanju ali dogrevanju prostorov z energijsko varčnimi Infrapower grelnimi paneli. Paneli pretvorijo električno energijo v infra rdeče toplotno valovanje.

 

Predstavljajte si mrzel zimski sončni dan. Kljub nizki temperaturi zraka vam je na soncu prijetno toplo. Na takšnem principu delujejo tudi Infrapower grelni paneli.

 

Tehnično so paneli iz osnove, ki je iz steklenih vlaken s slojem električne prevodne snovi. Paneli torej nimajo klasičnega spiralnega grelnega elementa (grelni del panela "NE ŽARI" kot pri klasičnih električnih grelcih - glej sliko spodaj desno). Ob priklopu na elektriko se v panelu greje prevodna snov, ki je površinsko nameščena. Zato je razporeditev toplote na panelu po vsej površini enakomerna. Zaradi edinstvenega načina konstrukcije, ter materialov (bakrena ter srebrna nano plast) se toplota enokemerno razporedi po celi plošči in ne prihaja do pojava vročih točk. Najvišja temperatura s katero panel oddaja toploto v prostor je na grelni strani in ta je od 90 do 120 st.C. Zadnja stran panela je izolirana in obdana z aluminijem. Ne segreje se več kot do 60 st.C. Paneli ne vsebujejo kovin kot so svinec ali PVC, in ne  škodujejo zdravju.

Vsi paneli imajo dodatno vgrajenih 5 varnostnih senzorjev in REFLECTOR tehnologijo (kjer se odda 100% IR valovanja).

Panel je sestavljen iz več plasti. Posebne epoksi rezine omogočajo, da se panel lahko segreje na višje temperature ter tako optimalno  proizvaja ter oddaja dolge IR toplotne valove v prostor.  Vmes sta bakrena ter srebrna nano plast, ki zagotavljata odlično prevodnost in preprečujeta pojav vročih točk ter zagotavljata enakomerno porazdelitev toplote po vsej površini. Grafitna plast je pridobljena s posebnim postopkom mešanja ter segrevanja ogljikovih ter grafitnih vlaken med postopkom izdelave. Izdelku daje  izredno visoko toplotno odpornost ter visoko varnost za uporabo. Vse plasti so hermetično zaprte.

 

 

POŽARNA VARNOST JE ZAGOTOVLJENA.

Panele lahko brez pomislekov montiramo tudi na lesene stropove in  ALI S POMOČJO DODATNIH NOGIC, KOT PROSTOSTOJEČO POSTAVITEV V PROSTORU!

Klasični električni grelec ima omejeno življensko dobo delovanja, zaradi žarjenja (glej desno spodnjo sliko) visoko porabo in točkasto porazdelitev toplote. Infrapower panel je neuničljiv prav zaradi inovativnih materialov, kar omogoča neomejen vklop/izklop ob min. 5x manjši porabi. Življenska doba je daljša od 30let. Iz druge slike desno se lepo vidi homogena ploskovna porazdelitev oddajanja toplote.

Paneli imajo potrebne EVROPSKE (ne korejske ali kitajske) certifikate o ustreznosti in 5 LET GARANCIJE!

 

Kako delujejo?

Klasični metoda ogrevanja zgleda tako: kotel - cevovodi - radiatorji - topel zrak. Torej je delovanje klasične metode takšno, da visoka temperatura ustvarjena v peči, greje vodo, ki se preko cevi pretaka skozi radiatorje, ki grejejo zrak v prostorih, topel zrak pa nam zagotavlja željeno toploto v bivalnih prostorih. Kot vidite, je pri tem ogrevanju, predno se ustvari toplota veliko vmesnih faz IN PRI TEM NASTANEJO IZGUBE! Izguba energije je povzročena že v sami peči, veliko nam jo pobegne skozi dimnik pa pri prenosu toplote na medij, pa v cevovodu itn. Pri tem načinu ogrevanja zrak v prostoru kroži, dviga se prah, zrak je suh in temperatura v prostoru je neenakomerno porazdeljena (višja je na vrhu, nižja pa pri tleh).

Infrapower paneli delujejo drugače. Kot omenjeno so paneli iz inovativnih materialov. Pretvorijo električno energijo v toploto brez vmesnih faz. Izkoristek panela je cca. 98% (IR + konvekcija). Oddajanje IR valovanja je blizu 100% zaradi INFRAPOWER REFLECTOR tehnologije. Grelna stran panela oddaja v prostor dolge infrardeče - C valove. To valovanje ne potrebuje zraka za prenos toplote. Zaradi tega ne pride do dodatnih izgub. Ko infrardeče valovanje zadene ob oviro (predmeti, telesa, stene, stropovi in tla v prostoru) se ta toplota v predmetu absorbira - pomeni, da jo predmeti akumulirajo in jo počasi in enakomerno oddajajo v prostor nazaj. Zaradi tega so stene, predmeti, tla itn. topli in suhi.

 

Montaža panelov je stropna ali stenska. To ogrevanje je naravno, brez kroženja zraka, zato se prašni delci ne dvigujejo in ne nabirajo v prostoru. Čas v katerem panel dobi polno moč je cca. 10~15 min.