english slovensko
NE PREZRI!

Za naročila nad  € 99,-  nudimo brezplačno dostavo neglede na težo in lokacijo po Sloveniji. Razen, če ni posebej določeno!

Pogoji poslovanja in vaša zasebnost

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja
Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). S spletno trgovino www.eaelektronika.com (v nadaljevanju EA ELEKTRONIKA d.o.o. ali www.eaelektronika.com) upravlja podjetje EA ELEKTRONIKA d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).
Ob registraciji v sistem www.eaelektronika.com, obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje www.eaelektronika.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Z uporabo spletne trgovine www.eaelektronika.com stranka sprejme splošne pogoje poslovanja. Splošni pogoji poslovanja so v skladu s slovensko zakonodajo.


Splošne pogoje poslovanja lahko podjetje EA ELEKTRONIKA d.o.o. kadarkoli spremeni brez obveščanja in je za kupce zavezujoče v vsakokratni spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih spremljate na teh straneh.

 • PDF Splošni pogoji EA ELEKTRONIKA (PDF / 120 kB)


 • Varovanje osebnih podatkov
  Vaše podatke potrebujemo, da zagotovimo nemoten proces izvedbe vašega naročila. Ponudnik storitve spletne trgovine je zavezan, v skladu s slovensko zakonodajo, varovati osebne podatke uporabnikov pred dostopom tretjih oseb. Podatki, pridobljeni z uporabo spletne trgovine bodo uporabljeni izključno za morebitno preverjanje verodostojnosti naročila in nadaljnje aktivnosti v okviru promocije izdelkov in storitev spletne trgovine ob privolitvi uporabnika. Morebitna vprašanja o zgoraj navedenih izjavah in pogojih, načinu poslovanja naše spletne trgovine naslovite na elektronski naslov narocila@eaelektronika.si ali po telefonu 02 252 70 78.

  Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
  a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
  d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  g) način plačila in dostave,
  h) časovno veljavnost ponudbe,
  i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
  j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
  IZBRIS
  Na vašo zahtevo bomo vaše podatke izbrisali v rokih in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
  Po izbrisu podatkov o vašem www.eaelektronika.com računu, bomo skladno z zakonodajo, ki ureja to področje v zakonskem roku hranili le podatke o vaših nakupih.


  PIŠKOTKI

  VAŠA PRIVOLITEV! Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi pravili. O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na naših straneh.

  Piškotke uporablja večina spletnih strani. Ob obisku naših spletnih strani, se bo na vaš računalnik ali drugo napravo shranilo več takoimenovanih piškotkov. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji omejite ali onemogočite. V tem primeru bo vaša uporabniška izkušnja precej slabša, saj vam ne bodo na voljo vse uporabniku prijazne spletne storitve, določenih prilagoditev ne bo mogoče shraniti in seveda, ob vsakem obisku bo potrebno začeti vse od začetka. Podatki na piškotkih so namenjeni predvsem vam. Z njimi si boste prihranili čas, brskanje pa bo bolj učinkovito in prijetno. Piškotke lahko seveda z vašega računalnika kadarkoli sami zbrišete. Naši so tile:

  Ime piškotka
  Namen
  Čas piškotka
  Podjetje
  __utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
  __utmb Statistika ogledov spletne strani 30 minut Google Analytics
  __utmc Statistika ogledov spletne strani Ob zaprtju brskalnika Google Analytics
  __utmv Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
  __utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics
  __atuvc Statistika spletne strani 2 leti Google Analytics
  __utmmobile Statistika spletne strani 2 leti Google Analytics
  sLanguage Izbira jezika prikaza spletne strani. Če piškotek onemogočite, onemogočite tudi prikaz spletne strani v izbranem jeziku! Ob zaprtju brskalnika EA ELEKTRONIKA
  sCustomeren Če pritisnete v spletni trgovini shrani košarico, se vsebina košarice shrani! 72 ur EA ELEKTRONIKA
  sFirstName, sLastName, sCompanyName, sStreet, sZipCode, sCity, sPhone, sEmail Podatki uporabnika, ko izpolni formular za oddajo spletnega naročila. Ob zaprtju brskalnika EA ELEKTRONIKA

  Kako izklopiti piškotke?

  Obstaja več načinov za upravljanje in nadzor nad vašimi nastavitvami za piškotke.
  Ne pozabite, da z izbrisom ali blokiranjem piškotkov vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito.
  Če onemogočite določen piškote, ali če izbrište vse piškotke, vaše preference ne bodo shranjene in obvestilo o piškotkih boste prejeli vsakič, ko boste obiskali našo spletno stran. Kljub temu lahko upravljate z nastavitvami vašega piškotka v vašem spletnem brskalniku kot tudi na spletnih straneh tretjih oseb, ki namestijo piškotek na vašo napravo prek naših spletnih strani.
  Izključitev piškotkov v vašem spletnem brskalniku

  Večina modernih spletnih brskalnikov vam nudi splošne informacije o piškotkih in vam omogoča, da si ogledate vse vaše piškotke, vam dovoli, da izbrišete vse ali posamične piškotke, ter vam omogoča, da blokirate ali dovolite piškotke za vse spletne strani ali posamično izbrane spletne strani. Prav tako lahko normalno izključite posamezne oglaševalne piškotke tretjih oseb.

  Če spremenite vaše nastavitve za piškotke v vašem spletnem brskalniku, bodo, razen če izbrišete ali blokirate vsak piškotek posebej, spremembe veljale za vse spletne strani, ki jih obiskujete, in ne le za naše spletne strani. Prav tako boste morali prilagoditi svoje piškotke za vsak brskalnik posebej.

  Informacije o piškotkih se v spletnem brskalniku običajno nahajajo v razdelku 'Pomoč'. Spodaj so povezave do razdelka 'Pomoč' v nekaterih najpogosteje rabljenih spletnih brskalnikih:

  Microsoft Internet Explorer - http://support.microsoft.com/kb/196955
  Mozilla Firefox - http://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies
  Google Chrome - http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
  Apple Safari - http://www.apple.com/support/safari/
  Opera - http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
  Google Android - http://support.google.com/android/?hl=en
  Windows Phone - http://www.microsoft.com/windowsphone/en-us/howto/wp7/web/changing-privacy-and-other-browser-settings.aspx
  Blackberry -http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/32004/Browser_settings_32784_11.jsp

   

  Ponudba in cene

  Ponudba
  EA ELEKTRONIKA d.o.o. osvežuje svojo spletno ponudbo čimbolj pogosto in ažurno. EA ELEKTRONIKA d.o.o. dopušča možnost napak pri opisih, cenah in vsebini. Vse slike izdelkov so simbolične. EA ELEKTRONIKA d.o.o. ne odgovarja za spremembo izgleda oziroma lastnosti izdelka, ki so posledica sprememb proizvajalca in ne prevzema odgovornosti za lastnosti izdelkov, ki niso navedeni v tovarniških tehniških specifikacijah izdelka.

  Cene
  Cene so predstavljene kot Redne cene in Spletne cene. Redne cene so ponavadi priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino, blaga poslanega z odkupnino (Pošta Slovenije d.o.o.) ali nakazilom na TRR. Spletna cena velja samo za registrirane uporabnike. Redna cena je cena za neregistrirane uporabnike, s tem da je možna registracija tudi med postopkom nakupa.
  Vse navedene cene vsebujejo 22% DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
  Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
  Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

  Pravila in cene dostave
  Blago kupljeno v spletni trgovini bomo dostavili kamorkoli v Sloveniji.
  Pri naročilu nad 150,00 EUR z DDV in izdelkih, pri katerih je to posebej navedeno, vam bomo naročeno blago dostavili brezplačno. Za naročila do vrednosti 150EUR z DDV spletna aplikacija sama glede na način dostave in skupno težo izdelkov izračuna strošek oz. ceno dostave. Uporabnik jo lahko pred oddajo naročila vidi in jo potrdi (z oddajo naročila) ali zavrne! V kolikor imate vprašanja nas prosim pokličite na 02-252 70 78 pred oddajo naročila.
  Večina izdelkov naše skladišče zapusti naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V tem primeru bo izdelek na vašem naslovu najkasneje v treh delovnih dneh od naročila. V primeru, da izdelek trenutno ni na zalogi oz. dobavljiv vas bomo o roku dostave obvestili po elektronski pošti.
  Izdelke pošiljamo z dostavno službo DPD v primeru plačila na TRR ali z odkupnino preko GLS dostavne službe. Spletna aplikacija sama glede na skupno težo izdelkov izračuna strošek oz. ceno dostave. Uporabnik jo lahko pred oddajo naročila vidi in jo potrdi (z oddajo naročila) ali zavrne! Pri odkupu s Pošto Slovenije d.o.o., ta zaračuna dodatno ob prevzemu svojo provizijo, ki je cca. 5.2% od vrednosti naročila. Provizije ne prejme EA ELEKTRONIKA d.o.o. ampak POŠTA SLOVENIJE d.o.o. ob prevzemu.  Pri izbiri odkupa z dostavno službo GLS te provizije NI!

   

  Dostavo izdelkov vršimo preko dostavne službe GLS Slovenija.

  Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Izdelke bomo dostavili na naslov, katerega ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku, priporočamo vam, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem  času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave.

  V primeru, da ne želite, da vam izdelek dostavimo na vaš naslov pa si lahko na spletni strani GLS Slovenije izberete tudi Parcel Shop enoto v kateri lahko paket prevzamete sami (poštno ležeče). Vse kar potrebujete napisati v polje s podatki za dostavo je vaše ime in priimek, ter naslov izbrane Parcel Shop enote.

  Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico. V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine, za katero vam bo GLS kurir izdal račun.

  V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo GLS kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka GLS dostavne službe (01 500 11 90), ter njihov elektronski naslov (info@gls-slovenia.com). Na navedene kontaktne informacije se lahko obrnete in naročite ponovno dostavo paketa na vaš naslov ali pa se dogovorite, da vam paket dostavijo na drug naslov (kjer boste v času dostave dosegljivi). Po vaši želji se lahko z GLS-jem dogovorite tudi za dostavo paketa v vam najbližji Parcel Shop (paketno trgovino), kjer lahko paket prevzamete sami ob predložitvi številke paketa in osebnega dokumenta.

  Seznam paketnih trgovin se nahaja na spodnji povezavi: http://www.gls-slovenia.si/.


  Pravno obvestilo

  Vsi podatki na spletni strani www.eaelektronika.com; besedilo,  slike izdelkov, datoteke in grafika so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.


  Naročanje, dostava in načini plačila preko spletne trgovine
  Prejeta naročila obravnavamo kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo v postopku obdelave. Po prejemu obvestila, da je naročilo v teku, preklic naročila ni možen.
  Zavrnitev naročila lahko EA ELEKTRONIKA d.o.o. v času do izdaje obvestila, da je naročilo v postopku obdelave, naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, naročilo zavrne!
  EA ELEKTRONIKA d.o.o. bo z obdelavo naročila oz z. aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričela takoj po prejemu naročila. Pri izbiri načina plačila na naš transakcijski račun bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu sredstev na naš transakcijski račun.

  Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  >> z gotovino ob prevzemu v naši poslovni enoti - maloprodaji

  >> z odkupnino, če je blago poslano preko Pošte Slovenije d.o.o. ali DPD dostavne službe
  >> z nakazilom na TRR (po ponudbi / predračunu)
  Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem računu (Zgodovina naročil).

  >> s PayPal plačniškim sistemom. Pri plačilu s PayPal se prijavite v PayPal s svojim elektronskim naslovom in geslom in opravite nakup. EA ELEKTRONIKA zaračuna enkratno provizijo v znesku 3 EUR.

  Dostava blaga kupljenega oz. naročenega preko spletne trgovine
  Dobavni rok prične teči prvi delovni dan ob 13. uri po prejemu potrdila o plačilu. EA ELEKTRONIKA d.o.o. bo najkasneje ob tej uri pričela z izvajanjem aktivnosti potrebnih za realizacijo sprejetega naročila. Blago bomo dostavili v skladu s pogoji dostave navedenih v sklopu informacij "Pošiljanje in vračilo".
  Reklamacija, garancija, odstop od nakupa, vračilo blaga, način komunikacije
  Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.
  V primeru reklamacije blaga pripada kupcu pravica, da v osmih (8) dneh vrne kupljeno blago prodajalcu. Kupec je v tem primeru dolžan nositi stroške vrnitve kupljenega blaga prodajalcu. O reklamaciji in vrnitvi blaga mora kupec obvestiti prodajalca v osmih (8) dneh od prejema blaga, blago pa vrniti najkasneje v osmih (8) dneh od dneva reklamacije. Izdelki, ki so predmet reklamacije morajo biti nepoškodovani, nepopraskani, nerabljeni, s celotnim priborom in v originalni embalaži. Priložen mora biti originalen račun. Garancija na izdelek je veljavna, če garancijski rok še ni potekel, če je garancijski list izpolnjen in potrjen s strani prodajalca. Garancija se upošteva, če je z izdelkom bilo ravnano v skladu z navodili o uporabi in predložitvi računa.
  V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva njegovo popravilo. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po dostavni službi, ki jo prodajalec kupcu naslovi. Brez poprejšnjega dogovora pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

  Vračilo blaga kupljenega preko spletne trgovine
  V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), kupec vrne. V roku 15 dni od dneva odpreme je potrebno pisno obvestiti ponudnika, blago pa vrniti v nadaljnjih 8 dneh. Blago mora biti nepoškodovano, nepopraskano, s celotnim priborom in priloženo dokumentacijo, v originalni embalaži, ki ne sme biti poškodovana - raztrgana ali imeti znake nasilnega odpiranja in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja za programsko opremo, avdio in video nosilce, knjige in potrošni material (kartuše, tonerje, baterije, akumulatorje itn.), v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža oz. varnostni pečat in ali je bila embalaža odpirana. Morebitne stroške vračila krije kupec. Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh. Ne vračamo stroške prevoza ali poštnine. Omogočamo tudi zamenjavo izdelka.

  Kupec naročenega blaga ne more vrniti v naslednjih primerih:
  * če je že odprl varnostni pečat ali odpakiral izdelek iz originalne embalaže (npr. računalniški programi, kartuše, tonerji, baterije, akumulatorji...)

  * če je izdelek narejen ali posebej naročen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam.
  Za vse dodatne informacije se obrnite na našo telefonsko številko 02 252 70 78 ali 05 - 90 24 186 oziroma na elektronski naslov narocila@eaelektronika.si.

  Vprašanja in morebitne reklamacije naslovite na elektronski naslov narocila@eaelektronika.si ali na telefonski številki 02 252 70 78 in 05 - 90 24 186.

  EA ELEKTRONIKA d.o.o.
  , Koroška cesta 52, 2000 MARIBOR
  Delovni čas: pon - pet 09:00~12:00 in od 14:00~17:00 ure

  Telefon: 02 252 70 78
  Telefax: 05 901 66 47      Matična številka: 1550071000
  ID za DDV: SI52054942 (podjetje je davčni zavezanec)
  Transakcijski račun:

  BKS BANK AG - podružnica Maribor


  IBAN: SI56 3500 1000 0939 066
  BIC: BFKKSI22XXX

  PROSIMO UPOŠTEVAJTE, DA ZARADI PRAVNIH RAZLOGOV PONUJAMO IZDELEK "GENERATOR KOLOIDNEGA SREBRA IONIC PULSER PRO podjetja MEDIONIC GmbH" in KOLOIDNE DISPERZIJE SAMO ZA TEHNIČNE NAMENE. NE PREVZEMAMO NOBENE ODGOVORNOSTI ZA KAKRŠNO KOLI DRUGO UPORABO! NE DAJEMO NOBENIH IZJAV O MOREBITNIH UČINKIH KOLOIDNIH RAZTOPIN NA ZDRAVJE! PODJETJE EA ELEKTRONIKA d.o.o. IN SPLETNA TRGOVINA WWW.EAELEKTRONIKA.COM SE DISTANCIRA OD VSEH IZJAV PODANIH V ZUNANJIH POVEZAVAH!