Imaste vprašanje?

Prednosti in prihranki

Kako lahko z električnimi infrardečimi paneli privarčujem?

Ljudje so skeptični in mnenja, da s paneli ne bodo privarčevali. Od kod to mnenje?

 

1. Večinoma so to krivi posamezniki, ki so hrepeneli po hitrem zaslužku in so ljudem obljubljali neverjetne stvari, kako bodo prihranili in so samo zato, da so panele prodali ljudem dimenzionirali ogrevanje prostorov z manj paneli, kot je bilo potrebno.

2. Krivda se pripiše še masovnim cenovno ugodnim in zastarelim električnim radiatorjem in kvarčnim grelnikom (quartz). Glavna slabost električnih radiatorjev je, da porabijo ogromno električne energije prostor pa zelo slabo ogrejejo (seveda, s konvekcijskim načinom ogrevanja zraka). Ti tudi zaradi konvekcijskega načina ogrevanja (ogrevanja zraka) ne preprečujejo nastanek vlage v prostoru. Kvarčni grelniki pa oddajajo IR toploto v popolnoma drugi valovni dolžini, ki je za človeka neprijetna. Veliko ljudi, ki imajo instalirane kvarčne grelnike toži, da je toplota slaba in da žarenje grelnika povzroča bolečine v očeh. Torej ni primerjave z IR GRELNIMI PANELI!

Bistvena razlika napram konvencionalnemu električnemu ogrevanju je infrardeče-C toplotno valovanje. To toplotno valovanje ne segreva zraka ampak izključno predmete v prostoru, npr. stene, pohištvo in telesa. Predmeti boljše shranjujejo toploto kot zrak. Akumulirano toploto predmeti oddajajo v prostor. Pri tem ne prihaja do vrtinčenja zraka in  toplotnih izgub, kot pri klasičnem načinu ogrevanja.

 

 

Prednosti in prihranki IR grelnih panelov so:

Infrardeča toplota blagodejno vpliva na vaše počutje.

Paneli proizvajajo dolge infrardeče C valove. Te valove absorbirajo predmeti in živa bitja , gre za naravno toploto s katero nas ogreva sonce. Ker valovi ne potrebujejo zraka kot prenašalca toplote lahko temperaturo v prostoru nastavite za 2 do 3 stopinje manj. 20oC občutite, kot npr. 22oC. Vsaka stopinja manj prinaša prihranek!

Paneli ne vsebujejo tekočine, zato ni nevarnosti, da pride do izlitja ali zmrzali.

Prostori ogrevani z Infrapower paneli ob zračenju izgubijo manj toplote. Toploto zadržujejo zidovi in predmeti v prostoru in NE ZRAK, kot pri klasičnem konvekcijskem ogrevanju (radiatorji).

Naložba je lahko postopna (danes si opremite kopalnico, naslednji mesec spalnico itn.) in v primerjavi s klasično "centralno" BISTVENO CENEJŠA.

Ni stroškov vzdrževanja in servisiranja, kar prinaša dodatne prihranke.

Cena električne energija je v primerjavi s tekočimi energenti (plin, kurilno olje itn.) stabilnejša. Več o gibanju cen energije najdete na www.arso-gov.si

Nizka poraba energije (prihranek tudi do 60% v prehodnem obdobju vendar samo v kombinaciji s termostatskim krmiljem).

Zanemarljive lastne izgube panela. INFRAPOWER Reflector tehnologija omogoča da panel odda še več IR valovanja.

Vsak prostor je termostatsko krmiljen, kar prinaša prihranek cca. 30~60% električne energije. Spalnico ogrevate na nižji temperaturi, kot ostale prostore, kopalnico npr. zjutraj in večer itn.

Montaža panela se izvede stropno / zidno in je enostavna - ni drugih instalacijskih del (brez razbijanja sten, varjenja ipd.)

Življenska doba panela je zelo dolga (več kot 30 let), ker je panel narejen iz inovativnih materialov.

IR ogrevanje preprečuje nastanek vlage in plesni v prostoru, ker ne segreva zraka, zato ta ne more kondenzirati na hladnih stenah.

Paneli Infrapower so z uporabo stojal (nogic) tudi prenosni sistem ogrevanja.

So bele barve, moderno in všečno oblikovani. Po montaži na panelu ni vidnih montažnih lukenj ali sledi na zidu, kot pri konkurenčnih izdelkih. Zato so skoraj neopazni in nemoteči del prostora.

Narejeni iz kvalitetnih in inovativnih materialov - prevladuje aluminij (primerjajte s konkurenco, kjer prednjači plastika).

Nov grelni element panela je narejen iz karbonskih vlaken z nikelj in nano srebrovim prevodnikom. Razvili so ga avstrijski tehniki in laboratoriji v sodelovanju z japonskimi in nemškimi dobavitelji!

 

 

 

Zakaj vam priporočamo nakup INFRAPOWER IR grelnih panelov

Ker so paneli opremljeni z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati TUV GS CE (ne korejskimi ali kitajskimi) glede ustreznosti izdelka. (primerjajte s konkurenco, ki ne razpolaga z evropskimi certifikati! - zato je lahko delovanje njihovih izdelkov vprašljivo!)

Ker so paneli opremljeni s 5 letno garancijo (Konkurenca sicer ponuja daljšo garancijo, a ste se vprašali zakaj? Pozanimajte se, kako dolgo so ta podjetja prisotna na tržišču? Kako bo z reševanjem garancije čez več kot npr. 10 let?).

Ker obratovanje panela poteka brez hrupa in vonja. Pri obratovanju Infrapower panelov ne pride do nikakršnih sprememb zraka v prostoru, kot to ponuja in trži konkurenca. Slednje je lahko tudi zelo vprašljivo v kolikor imaste manjše otroke. Vam je vseeno kaj vdihavajo?

Ker nakup opravite neposredno pri uvozniku in serviserju. Smo podjetje z več kot 18 letno tradicijo in ne podjetje, ki je bilo ustanovljeno čez noč.

Ker vam bodo zaposleni v našem podjetju ponudili strokovno svetovanje in po potrebi tudi montažo. EA ELEKTRONIKA d.o.o. skrbi za nenehno izobraževanje svojih zaposlenih tako doma, kot tudi v tujini. Vsi zaposleni v podjetju imajo strokovno izobrazbo elektrotehniške smeri in izpopolnjevanja v tujini glede načrtovanja ogrevanja stavb.